VetidA är din hemveterinär i Blekinge samt nordöstra Skåne. För att läsa mer om vilka tjänster VetidA erbjuder, välj under menyn “TJÄNSTER” överst på sidan.

Jag som driver VetidA heter Ida Pettersson och blev utexaminerad veterinär från Köpenhamns Universitet i maj 2011. Sedan dess har jag arbetat som veterinär på flera olika smådjurskliniker och djursjukhus i södra Sverige. Jag tycker det är viktigt att hela tiden hålla mig uppdaterad och går kontinuerligt fortutbildningar inom många områden. Mina intresseområden inom veterinärmedicin är främst hudsjukdomar, invärtesmedicin och akutmedicin. Är du nyfiken på mina tidigare erfarenheter och utbildning kan du läsa om det här.

Som veterinär tycker jag det är roligt med en personlig kontakt med mina patienter och dess djurägare. Jag vill att du som djurägare ska känna förtroende för mig och veta att jag alltid sätter djurets bästa i första rum. Jag vill att veterinärbesöket ska vara så harmoniskt som möjligt för både dig och ditt djur. Det innebär att jag tar mig tid, både för dig djurägare och för ditt djur. Jag har genomgått ett så kallad Fear-Free Certified program där fokus ligger på att minska rädsla och oro hos patienterna. 

När jag inte jobbar som veterinär så är jag matte till sheltien Yoga. Jag har alltid varit en hundnörd utan dess like och hundsporten agility upptar all min fritid.