Att ta farväl av sin familjevän är aldrig lätt. Att den sista stunden tillsammans blir fin och behaglig är därför viktigt. Många hundar och katter tycker inte om att åka bil och/eller besöka veterinärkliniken och därför känns det extra bra att kunna erbjuda avlivning i hemmiljö eller på en annan plats som djuret uppskattar såsom i skogen eller på stranden. Jag erbjuder en personligt anpassad sista stund enligt era önskemål. Läs gärna detta inlägg som handlar om hur en avlivning går till. 

Tyvärr har jag ingen möjlighet att ombesörja omhändertagandet av kroppen efteråt då jag ej har frys/kylmöjligheter. Många djurägare väljer att själva gräva ner djuret på en fin plats i trädgården. Tänk på att kolla upp bestämmelser angående detta i din kommun och att gräva så pass djupt att andra djur inte kommer åt kroppen. Ett annat alternativ är att själva köra med kroppen till valfritt krematorium för gemensam eller separat kremering. Cremit AB ligger utanför Hässleholm och de har jag enbart positiva erfarenheter av. Det går även bra att lämna kroppen hos en veterinärklinik som därefter ombesörjer kremeringen.

Kontakta VetidA

SMS till 0702-51 31 24
Mail till info@vetida.se

Öppettider är tisdagar och onsdagar för hembesök. Vid akuta ärenden hänvisar jag i första hand till jourhavande veterinärer i området.

Följ Vetida på Facebook